image image image image image image
Nagy Taps 2011
Bővebben ...
Mást - Játszó
Bővebben ...
Láthatatlan Vacsora
Bővebben ...
Nemzetközi Kiállítás a Tudásközpontban
Bővebben ...
EKF - Zöld Alma Napok 2010
Bővebben ...
Kitelepüléseink
Bővebben ...
1 2 3 4 5 6

Mást-Játszó

Tükör - Kör interaktív beszélgetés

 Tükör-Kör:

Az alapítvány olyan programja, ami játékos formában, interaktív módon professzionális segítők, előítéletektől sújtott embertársaink részvételével a foglalkozásokat több dimenzió mentén épít fel. Az első alkalom játékkal, filmmel, beszélgetéssel egy ráhangolódó, témafelvető résszel telik. A második alkalommal a résztvevők, az említett témákban, egy fogyatékkal élő embertársuknak tudják közvetlenül feltenni kérdéseiket, megfogalmazni gondolataikat, amire választ kapnak. A résztvevők saját élményeiket elmondhatják, valamint olyan impulzusok érhetik őket, amivel közvetlenül a mindennapi életben nem találkoznak. Az interaktív foglalkozás során szerzett tapasztalat kihatással lesz a fiatalok másokhoz való viszonyulására, társadalmi szemléletére.

Amennyiben szeretné a fenti szolgáltatásunkat igénybe venni, kérjük az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  -ra küldött emilben jelezzen felénk.

 

   

Mást - Játszó

MÁST-JÁTSZÓ

Mi történik akkor, ha játékos módon megfosztunk valamelyik érzékszervedtől, korlátozzuk mozgásodat? Ötletes játékok során kipróbálhatod, hogyan működsz látás, hallás, mozgás nélkül. Nem kell félned, a végén az érzékelésed visszakapod, csak a gondolataid lesznek ezután másképp-mások.

Az alábbi modulokat a helyszíntől függően és az igényeknek megfelelően szoktunk biztosítani:

Illat-hang memory
Üvegekben lévő illatokat kell megnevezni-felismerni bekötött szemmel
Hang-memory: Dobozokban lévő tárgyakat kell felismerni pusztán a hangjuk alapján, bekötött szemel. A játékos egyet kiválaszt, és meg kell keresni a hang párját a többi doboz között.

Letapogatós-körbeírós
Adott két zsák, ami azonos tárgyakat tartalmaz. Az egyik játékos a saját zsákjából kiválaszt egy tárgyat, amit nem vehet ki, és körbeírja anélkül, hogy megnevezné. A másik játékos az elhangzó információk alapján kiválasztja a saját zsákjából azt a tárgyat, ami legjobban hasonlít a leíráshoz.

Szájjal-lábbal festés
Egy papírlapra vízfestékkel tetszőleges témában alkotások készülnek, de nem használható a kéz, csak a száj, vagy a lábujjak. Az ecsetet a szájban kell tartani, ami jelen esetben a kezet helyettesíti. A vállalkozóbb szellemű játékosok, megpróbálhatják ugyanezt lábujjakkal.

Szemtelen
Aki szeretné kipróbálni milyen a látásunk nélküli világ, bekötött szemmel megtapasztalhatja. A tárgyak, anyagok, illatok nem láthatók, csak egyéb érzékszerveinkkel érzékelhetők, a szaglásra, tapintásra és hallásra támaszkodva.

Fesztivál/rendezvény esetén, az erre vállalkozó párosok közül az egyik ember bekötött szemmel 20-30 percen keresztül rábízza magát a másik emberre, aki vezeti a program helyszínén. A megszerzett tapasztalatokat a feladat végén összegezzük (a feladat látszólag egyszerű, de a valóságban nagyon nehéz a látást nélkülözni, s egy másik emberben vakon bízni).


Füles
A hangok nélküli világba kalauzol ez a játék. Kipróbálható mi történi akkor ha nem halljuk mit mondanak nekünk, hogy tudunk-e szájról olvasni, és értjük-e a felénk küldött jeleket. A páros játékban, az egyik fél kap egy zajszűrő fülvédőt (40 decibel), a másik szókártyákat, melyekről a szavakat adott távolságból felolvassa társának, akinek azt vissza kell mondania. Nehezített változata a szem bekötésével, a szájról olvasást is lehetetlenné teszi.
A fesztivál/programok alatt füldugót + szórólapot kapnak az önként jelentkezők, a füldugót a fülbe helyezve úgy hallanak majd, mint egy halláskárosult. Teljesen nem, de részlegesen át tudják élni, milyen az, ha a hallása nem ép az embernek. A szóróanyag átfogó tájékoztatást ad mi történik akkor, ha működik, és mi akkor, ha nem működik a fül.

Kerekes-terepes
Kerekesszékkel egy felállított akadálypályán kell végigmenni. A mozgásban akadályozzuk a résztvevőt úgy, hogy akadályt jelentsen számára a megszokott mindennapi cselekvések elvégzése. A kialakított modul egy átlag napi cselekvésekből álló feladatsort tartalmaz, melyet végigjárva megtapasztalható mekkora akadályt jelent egy apróság is egy mozgásfogyatékossággal élő ember számára.


A játékok célja a szemléletformálás, hogy megtapasztalható legyen az akadálymentes társadalom és környezet fontossága.

KÉPEK a játékokróll!

Amennyiben szeretné a fenti szolgáltatásunkat igénybe venni, kérjük az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. -ra küldött emilben jelezzen felénk.